Open lotgenotengroep voor personen die hun partner of levensgezel verloren zijn

Een partner die overlijdt, is een zeer ernstig verlies en de overblijvende partner gaat daar op een eigen manier mee om. De meeste mensen voelen zich beter wanneer ze de kans krijgen om erover te praten. In veel gevallen biedt lotgenotencontact een dankbare houvast.

Door het contact met lotgenoten, ondersteund door een ervaringsdeskundige, kunnen mensen hun verdriet beter verweven in het leven.

De gemeente organiseert daarom in samenwerking met andere partners gratis maandelijkse ontmoetings- en verbindingsmomenten voor personen die hun partner verloren zijn onder deskundige begeleiding in een rustige & veilige setting. Het doel van deze samenkomsten is om op eigen ritme ervaringen en verhalen met gelijkgestemden onder professionele begeleiding uit te wisselen.

Op dinsdag 10 december 2024 van 14u tot 16u vindt een ontmoetings- en verbindingsmoment plaats in Meise (Amelgemstraat 3) met als thema ‘alleen verder stappen’.

De activiteiten zijn gratis en staan open voor de inwoners van de gemeente Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise en Wemmel.

Voor verdere vragen of inschrijving, stuur een e-mail naar Hilde Dewitte van ConTempo vzw: hildecontempo@gmail.com

Kan je er deze keer niet bij zijn, dan ben je zeker welkom op een ander ontmoetings- en verbindingsmoment. Kijk voor meer informatie en de volledige planning op: https://www.eerstelijnszone.be/nieuw-aanbod-lotgenotencontacten

Gepubliceerd op ma 07 oktober 2024

Openingsuren en contact

Sociale dienst

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.19.00
e-mail
socialedienst@wemmel.be